2012. szeptember 27., csütörtök

Ferdepánt, te trükkös ferdepánt

A mai patchwork klub ferdepánt készítéssel kezdődött, és majdnem végződött... Kicsit bonyolult és időigényes elsőre a dolog, viszont hasznos hosszú távon. A ma megtanult munkafolyamat otthoni begyakorlást, rögzítést igényel. Miután mindenki túljutott szerencsésen ezen az akadályon, pántoztunk és steppeltünk. Végül néhány kész tartóka is sikeredett. Gépfüggő is a dolog, mert pl. felső anyagtovábbítóval szebben lehet a 3 rétegű szendvicset összevarrni.




Következő alkalommal a gyorsvarrással ismerkedünk. Az egyszerűbb blokkok közül választottam. Hess, repülj, Lyuk a csűr falán, Préri királynője. Ehhez 2 vagy 3 színű anyagot használunk, amit majd különféle párosítással gyorsvarrunk.Szükségesnek látszik, hogy legyen egy füzet nálunk, amibe feljegyzünk néhány megjegyzendő dolgot.
Pl: hogy mekkora méretű négyzetből mennyi méter ferdepánt jött ki, vagy milyen széles legyen a pánt, hogy kényelmes legyen felvarrni, hogy a gyorsvarrásnál, mekkora négyzetből hány cm-es kisebb négyzetek lettek. Az egyszer már elkészített sablonokat is jó megőrizni, mert később, ha szükséges, újra felhasználhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése